ParkFan.nl
Avonturenpark Hellendoorn Fansite
Piratenspektakel in Hellendoorn: Sky Pirates 2!
In 2002 en 2003 waren de Sky Pirates al grote publiekstrekkers in Avonturenpark Hellendoorn. Uit een parkonderzoek van Avonturenpark Hellendoorn is gebleken dat de Sky Pirates 1 van de populairste attracties was. Op een en twee staan al jaren de Sungai Kalimantan en de Wild Waterval. De populariteit van de piraten was 1 van de redenen voor het Avonturenpark om ze terug te halen in 2007!

Zoals eerder al opgemerkt waren de Sky Pirates al eerder in het park te vinden. Volgens toenmalig directeur Ruud de Corte zorgden de Sky Pirates er in 2002 en 2003 voor dat er heel wat mensen de weg naar het Hellendoornse park wisten te vinden. ‘Mag ook wel,’ zegt Ruud de Corte. ‘Het contracteren van negen profduikers (vier maanden lang) en het nabouwen van een piratenschip kost de Franse pretparkeigenaar Grevin dik een miljoen euro.’

Op een schip van ruim 40 meter lang speelde de show zich in 2002 en 2003 af. Vanuit de enorme scheepsmasten lieten piraten zich naar beneden storten om uiteindelijk in het zwembad te plonsen. Naast spannende zwaardgevechten en watereffecten was er ook veel humor in de show. Het avontuur van de Sky Pirates stopte in 2003 wel eerder dan gepland; het midden van het schip waarop de shows werden gegeven begon te verzakken. Veiligheid staat volgens het park hoog in het vaandel, dus daarom waren de shows afgelast.

Nadat de Sky Pirates drie jaar in Korea verbleven om daar shows te geven komen ze dit jaar terug in het park waar het verhaal van de Sky Pirates begon. Op de Evenementenweide, tegenover de Montezuma’s Revenge, moet het allemaal gaan gebeuren. Nu is het nog een kale grasvlakte, maar vanaf 16 juni moet het decor voor de nieuwe show klaar zijn. Sky Pirates 2 speelt zich af in een havenstadje en net voor de kust is hun schip gezonken, alleen de masten steken nog boven het water uit. In de tijd dat de piraten hun schip weer zeewaardig maken vermaken ze zich in het havenstadje.

De premiere van de nieuwe Sky Pirats show is op 7 juli, maar vanaf 16 juni kunnen gasten al een glimp opvangen van de spectaculaire show. Vanaf die datum houden de piraten namelijk de repetities voor de show. De show is te zien tot 2 september. Momenteel is Avonturenpark Hellendoorn bezig om het decor te bouwen voor de stuntshow. De tribune, die plaats moet gaan bieden aan 700 personen, is ook al aangekomen in het park en is afkomstig uit het zusterpark Walibi World.

Net als de eerste Sky Pirates show wordt deze nieuwe show geproduceerd door Falcon Entertainment. Dit schotse bedrijf verzorgt al vele jaren stuntshows in diverse dieren- en attractieparken. Dit jaar zijn er onder andere shows van Falcon Entertainment te zien in Fort Fun (zusterpark van Avonturenpark Hellendoorn in Duitsland) en het Deense Legoland.

‘Sky Pirates 2’ is te zien van 7 juli tot en met 2 september op de evenementenweide in Avonturenpark Hellendoorn. De showtijden worden in het park aangegeven.
Fotos
ParkFan.nl klik hier voor de grote versie     
ParkFan.nl
ParkFan.nl
Copyright © 2001-2023 ParkFan.nl / Disclaimer / webmaster@parkfan.nl / Halloween.nl
Dit is niet de officiële Avonturenpark Hellendoorn website.
ParkFan.nl